Hur arbetar vi på CasaLasDunas

 

Fastighetsmäklare i Spanien arbetar annorlunda än i Skandinavien. En fastighetsmäklare i Spanien tar in fastigheterna för försäljning och kommer överens om ett pris med säljaren. Han erbjuder sedan fastigheten till eventuella köpare till ett pris som inkluderar mäklarens provision. Även om mäklaren representerar båda parterna ligger hans prioritering på köparen. Att köpa en fastighet innebär en omfattande undersökning avseende laglighet, ägarförhållanden, dokumentation och intäckningar. Försök inte göra detta på egenhand, men samarbeta med en mäklare som prater svenska, norska och danska. Han kommer se till dina intressen.

Hur arbetar vi? Köpa ett hus i Spanien? När, var och hur? Detta är de första frågorna som du kommer ställa. Vilka möjligheter har du? Du kan använda internät att söka runt , hitta och välja hus. Detta fungerar bra men vad sen? Vilken fastighetsmäklare vill du anlita? Vill du anlita mer än en mäklare? Du kan även åka till Spanien på egenhand och åka runt och besöka fastighetmäklare och titta på fastigheter. Hur vill du göra?

Den spanske fastighetsmarknaden är stor och hela tiden skiftande. Är allt i sin ordning, är alla dokument legaliserade? Alla fastighetsägare svarar ja om du ställer denna frågan men det är först när Ni är hos Notarius Publicus sanningen kommer fram. Pratar du bra spanska? Du är i startgropen att spendera mycket pengar i ett främmande land. Skall du anlita mer än en fastighetsmäklare? Detta är tidsödande i och med att du får starta om med alla frågor och önskomål på nytt varje gång. Vi rekomenderar att du anliter en fastighetsmäklare under hela processen.
 

  • Dina önskemål via email blir personligt besvarade och vi kommer skicka dig information och extra fotografier på de fastigheter du valt ut på vår hemsida.
  • Genom vårt sökformulär har du möjlighet att skicka oss alla dina preferenser och önskemål.
  • Vi bokar gärna en tid på vårt kontor i Spanien så vi kan mötas personligen.
  • När du bestämmer dig för att anlita oss är det viktigt att först ta rede på vilket område du är intresserad av, vart vill du bo? Förutom detta är det viktigt att prata om vilken typ av hus Ni letar efter och vad Ni har för budget.
  • Sen kommer vi att lägga up ett visningsprogram. Hur många dagar och hur många fastigheter varje dag? Vi kommer att personligt guida dig.
  • Om Ni hittar önskad fastighet, kan vi göra upp ett reservationsavtal för dig vilket innebär att fastigheten tas av marknaden och att vi startar underökningen av fastighetens dokument. Vid denna reservation betalas €3000:-. I detta avtal skrivs in att om fastigheten inte uppfyller nödvändiga registreringskrav återbetalas dessa pengar.
  • Vi lägger med glädje ned vår tid i letandet efter ditt drömhus. Även om du i denna processen hittar ett hus på egen hand kan vi hjälpa dig kontakta ägaren eller dennas fastighetmäklare och starta den nödvändiga undersökningsprocessen.
  • Om du inte kan bestämma dig efter din visningsresa håller vi dig informerad om nya erbjudanden och fortsätta leta efter ditt drömhus och vi fortsätter hjälpa dig nästa gång du kommer till Spanien.
  • Vi vill att du tar det rätta beslutet i din egen takt och utan någon press från vår sida.
  • Även efter att ett avtal är avslutat kommer vi att ta oss tid att sitta ned och gå igenom skattefrågor, försäkringsfrågor och allt annat som kommer upp vid köp av ett hus. Tycker du om vårt sätt att arbeta? Då är CasaLasDunas din fastighetsmäklare för ditt drömhus i Spanien.

Senaste nytt


Semester 2017
Har du bokat din sommar semester för 2017. Vi har fortfarande några lägenheter och villor lediga under sommaren, men det gäller att vara snabbt ute om ni vill ha de bästa lägena vid stranden eller centralt i staden.

Friday, 7 April, 2017
Läs mer

Bo utomlands mässa
Nästa helg, 18 och 19 februari är det dags för årets första BO UTOMLANDS mässa i Stocholm. Den flyttar i år till Älvsjömässan, där du hittar CasaLasDunas i monter 13 vid ingången till seminariehallen.

Wednesday, 15 February, 2017
Läs mer

Svenska namn i Spanien
Calle, visst är det fantastiskt att så många gator i Spanien är uppkallade efter dig?!

Friday, 3 February, 2017
Läs mer

Prata med experterna
Olika forum och bomässor erbjuder en mängd information om att bo utomlands

Friday, 27 January, 2017
Läs mer