Aktiviteter

     


 

 

 

 

 

Saint John bålet är en populär festdag som firas den Juni 24 (Saint Johns dag) i många spanska städer. Alicante är hem för de största sådana festivaler i Spanien, där partiet anses vara den viktigaste av alla årets festligheter. När denna dag firas, människor samlas och tar ett stort brasa av olika trä såsom gamla möbler, och dricka varm kakao medan barn och unga hoppar över elden.

Julveckan
Även känd som heliga veckan, är en stor händelse i Spanien. En tradition med anor från medeltiden som har spridit sig till resten av Spanien. Julen veckan i Sevilla är känd för sin procession av "Pasos" att föreställa episoder från när Jesus blev tillfångatagen tills hans begravning och när Jungfru Maria kommer att säkerställa toturen och mordet på hans son. Dessa verklighetstrogna skulpturer som kallas "tronos" bärs runt på stadens gator av människor klädda i långa lila kläder, ofta med spetsiga hattar, och efter dem följer kvinnor klädda i svart med ljus i händerna för upp till 11 timmar. Dessa Pasos och tronos bli fysiskt slitna på axeln och kan väga upp till fem ton.

Carneval
Carneval i Spanien innebär alltid överdådiga parader i traditionell Braziliansk samba stil. Organisationer, sömnad rum, sång och dans grupper och orkestrar förbereda dräkter och föreställningar i månader i förväg. Flickor och kvinnor kvinna innan så de är redo för att behöva bära de stora och tunga kostymer för timmar med ett leende på läpparna. Carnival firas i alla städer, men den mest kända parader är i Pego i norra Costa Blanca (nära Denia) och Aguilas i den södra provinsen Murcia. De parader i Torrevieja, Benidorm, Murcia, och Cartagena är också definitivt värt en titt.

Moros y christianos
Är en festival till minne av striderna mellan muslimer och kristna i den period som kallas Reconquista (från 8-talet och fram till 15-talet). Festivalen visar hur muslimerna erövrade staden och hur kristna efterfoelgene vann staden tillbaka igen. Under flera dagar finns parader med vackra kostymer inspirerade av medeltiden. De kristna bär päls, metall hjälmar, pansar och ridar på hästar. Däremot bär muslimer gamla arabiska kostymer, svärd och rida på äkta kameler eller elefanter. Paraden äger rum mellan skotten, medeltida musik och fyrverkerier och slutar med de kristna vinna showen på ett slott.

Månads marknader
Måndag: Callosa d'En Sarria. Denia, La Nucia, Parcent, Santa Pola, Elche, Ibi, Petrer, Pinoso.

Tisdag: Altea, Jalon, Alicante (frukt och grönsaker), Elche (Arenales del Sol från kl 17:00 till 22:00.), Aspe, Jijona, Orihuela, La Unión (Murcia), Los Alcaceres (Murcia).

Onsdag: Benidorm, Benitachell, El Campello, Ondara. Petrel, Teulada, Guardamar, Muchamiel, Polop, Novelda, Sax, La Mata. San Miguel de Salinas, Callosa de Segura, Santiago de la Ribera.

Torsdag: Alicante, Jávea, Villajoyosa, Pego, San Javier (Murcia), Rojales. Cocentaina, Villena, Aspa, Agost.

Fredag: Alfaz del Pi, Denia (Frukt och grönsaker), Finestrat, Gata de Gorgos, Moraira, Torrevieja, Oliva, Pilar de la Horadada (kvällstid).. Los Montesinos (kvällar). Elche (Arenales del Sol från kl. Från 17,00-22,00).

Lördag: Benissa, Calpe, Alicante, Alcoy, Almoradi, Elche, Santa Pola, Torre Pacheco (Murcia), San Juan.

Söndag: Benidorm, Guardamar, Montesino och La Nucia.

Senaste nytt


Semester 2017
Har du bokat din sommar semester för 2017. Vi har fortfarande några lägenheter och villor lediga under sommaren, men det gäller att vara snabbt ute om ni vill ha de bästa lägena vid stranden eller centralt i staden.

Friday, 7 April, 2017
Läs mer

Bo utomlands mässa
Nästa helg, 18 och 19 februari är det dags för årets första BO UTOMLANDS mässa i Stocholm. Den flyttar i år till Älvsjömässan, där du hittar CasaLasDunas i monter 13 vid ingången till seminariehallen.

Wednesday, 15 February, 2017
Läs mer

Svenska namn i Spanien
Calle, visst är det fantastiskt att så många gator i Spanien är uppkallade efter dig?!

Friday, 3 February, 2017
Läs mer

Prata med experterna
Olika forum och bomässor erbjuder en mängd information om att bo utomlands

Friday, 27 January, 2017
Läs mer