Städerna

 

 

     

Altea
Altea är tveklöst en av de charmigaste byarna du kan hitta längs Spaniens ”vita kust”, i regionen Alicante.  Byn ligger bara 11 kilometer norr om Benidorm, men de två byarna är olika som natt och dag. Altea är lik många andra Costa Blanca byar på det sättet att  den har en gammal och en ny del. Den gamla delen är placerad på toppen av en ås där du har en otroligt fin utsikt.

Alicante
Alicante med sina boulevarder med palmer och shoppinggator, är en av de mest kända städerna längs Costa Blanca. Känd för sina milslånga sandstränder, Alicante är startpunkten för tusentals turister varje år. Med många historiska byggnader runt hela staden . Alicante erbjuder oändligt många utflyktsmål, från katedraler till kyrkor, massor av historiska byggnader och naturligtvis ett underbart hamnområde.

Benidorm
I mitten av La Marina Baixa regionen, hittar du den populära Spanska byen Benidorm, ett av många turistmål längs Costa Blanca. De utmärkte stränderna, utbudet av övernattningsmöjligheter, restauranger och en mångfald av aktiviteter innebär att det är ett attraktivt mål för turister från såväl Spanien som resten av Europa.

Calpe
I hjärtat av Costa Blanca, i regionen Valencia ligger den gamla fiskebyen Calpe. Numera förvandlat till en turistmagnet ligger byn perfekt med bra förbindelser från motorvägen A7 och N332 som går från Valencia till Alicante. Det tar ca 1 tim å köra hit från flygplatsen i Alicante. Calpe har en underbar blandning av gammal Valenciansk kultur och moderna turistaktiviteter.

Denia
Den viktigaste byen i Marina Alta är en kosmopolitisk by både för turister och fastboende. Denia bär sin viktiga plats i regionens historien, en by som var känd  redan på medeltiden under namnet Marquesado en Denia. Namnet kommer från det latinske namnet Dianium, som betyder invånarna, dianenses. Daniya var byens Islamske namn.
.Elche
Elche är Costa Blancas tredje mest populära stad efter Valencia och Alicante. Mest känd för sina palmträdskogar och sin skotillverkning. De mer än 1000 skofabrikerna exporterar skor över hela världen. Området runt Elche erbjuder turisterna historia och rik natur vilket tydlig har satt sitt pregel på invånarna. Elche är en modern, blomstrande och växande stad.

 

Guardamar
Är en ort vid Medelhavet med stora pinjeskogar längsmed en 11 kilometer lång vit sandstrand. Historiskt ett område med fiskare och bönder, Guardamar Del Segura är den sydligaste delen där Valencianskt (en dialekt av Catalanskt) pratas. Här hittar du allt du behöver för en underbar semester. Under vintern är här väldigt lugnt så det är en perfekt plats att resa till och för att vila upp sig.
 
Javea
Xábia eller Javea är en kustby i den nordligaste delen av provinsen Alicante. Längst in i en vid bukt och skyddad  mellan två stora bergsområden har byn blivit en mycket populär liten tillflykts och marknadsby. Hälften av innevånarna och mer än två tredjedelar av besökarna är utlänningar.
Orihuela
Orihuela var biskopssäte för provinsen Alicante i nästan fyrahundra år och detta har satt sina tydliga prägel på det kulturella och artistiska arvet. I Orihula hittar du fyra av Spaniens nationalmonument. Orihuela breder ut sig längs medelhavskusten, med sina vackra sandstränder, bland annat stränderna Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig och Campoamor. Campoamor och Cabo Roig erbjuder två fina småbåtshamnar.

Santa Pola
Santa Pola är en tidigare fiskeby som nu är mest känd som en populär turistort i södra Costa Blanca. Populariteten beror på närheten till Alicante flygplats och dess milsvida gyllene sandstränder i kombination med det otroliga klimatet på Costa Blanca. Santa Pola är en livlig by även under vintern till skillnad från många andra turistorter som mer liknar spökstäder, detta beror bland annat på den stora saltindustrin här. Om sommaren är det en populär by med manga Spanska turister.

Torrevieja
Torrevieja som ligger ca 40 kilometer från flygplatsen i Alicante är en kustby och kommun i södra Costa Blanca. Torrevieja var tidigare en by där man förutom fisket levde på att utvinna salt och ligger mellan havet och två stora saltsjöar vilka ger området ett mycket hälsosamt mikroklimat. På senare år har ekonomien ökat kraftig pga turistindustien. Här finns en stor population av britter, irländare, tysker och scandinaver, av vilka många har bosatt sig permanent och spanjorer som har sin semesterbostad i byn.

Senaste nytt


Semester 2017
Har du bokat din sommar semester för 2017. Vi har fortfarande några lägenheter och villor lediga under sommaren, men det gäller att vara snabbt ute om ni vill ha de bästa lägena vid stranden eller centralt i staden.

Friday, 7 April, 2017
Läs mer

Bo utomlands mässa
Nästa helg, 18 och 19 februari är det dags för årets första BO UTOMLANDS mässa i Stocholm. Den flyttar i år till Älvsjömässan, där du hittar CasaLasDunas i monter 13 vid ingången till seminariehallen.

Wednesday, 15 February, 2017
Läs mer

Svenska namn i Spanien
Calle, visst är det fantastiskt att så många gator i Spanien är uppkallade efter dig?!

Friday, 3 February, 2017
Läs mer

Prata med experterna
Olika forum och bomässor erbjuder en mängd information om att bo utomlands

Friday, 27 January, 2017
Läs mer