Bostad på Costa Blanca

 

Att skaffa sig en extra bostad i Spanien har gått från en dröm till att bli verklighet för allt fler skandinaver senaste året. Det är en stor skillnad på vilka som köper bostäder i Spanien idag jämfört med tidigare, framför allt har köparna blivit betydligt yngre. Förr var det nästan uteslutande personer som var 55+ som köpte. Detta var ofta relativt välbärgade personer som hade både tid och pengar. Idag är det betydligt fler i åldern 35-45 som söker sig hit.

Det som har förändrats är att det inte krävs lika mycket tid eller pengar att ha en bostad utomlands idag. Dels har marknaden hjälpt till genom prisraset i Spanien i samband med den ekonomiska krisen. Dels har det blivit så mycket enklare och billigare att resa till och från Spanien.

En nyligen genomförd översikt från notarierna i Alicante-provinsen visar att norrmän och svenskar  är köpsugna som aldrig förr på Costa Blanca.

I tredje kvartalet var det 295 norrmän som köpte en bostad i Alicante provinsen. Detta är en ökning med 8,4 procent jämfört med samma period föregående år.

Antal svenskar som köpte en bostad var 589. En jätteökning med hela 30,8 procent.

Totalt gjordes 884 köp av svenskar och norrmän, och de flesta i Torrevieja och Orhuela Costa.
 
Hittills i år har priserna på befintliga bostäder ökat med nästan fyra procent medan den på nybyggnationen varit på drygt fyra procent här i regionen.
 

Senaste nytt


Bostad på Costa Blanca
Att skaffa sig en extra bostad i Spanien har gått från en dröm till att bli verklighet för allt fler skandinaver senaste året

Wednesday, 21 December, 2016
Läs mer

Dinosaurierna
Dinosaurierna kommer till Torrevieja Europas største utställning med 20 olika dinosaurier i verklig storlek.

Friday, 5 August, 2016
Läs mer

Fastighetsförsäljningen
Senaste året har försäljningen av bostäder i Torrevieja ökat med hela 67 %. Första kvartalet i år såldes hela 1416 bostäder mot bara 848 samma period förra året.

Friday, 8 July, 2016
Läs mer

Nu har sommaren kommit
Nu är här gott och vamt. I början på veckan visade termometern mellan 30 – 35 grader flera dagar i rad.

Friday, 17 June, 2016
Läs mer