Bostad på Costa Blanca

 

Att skaffa sig en extra bostad i Spanien har gått från en dröm till att bli verklighet för allt fler skandinaver senaste året. Det är en stor skillnad på vilka som köper bostäder i Spanien idag jämfört med tidigare, framför allt har köparna blivit betydligt yngre. Förr var det nästan uteslutande personer som var 55+ som köpte. Detta var ofta relativt välbärgade personer som hade både tid och pengar. Idag är det betydligt fler i åldern 35-45 som söker sig hit.

Det som har förändrats är att det inte krävs lika mycket tid eller pengar att ha en bostad utomlands idag. Dels har marknaden hjälpt till genom prisraset i Spanien i samband med den ekonomiska krisen. Dels har det blivit så mycket enklare och billigare att resa till och från Spanien.

En nyligen genomförd översikt från notarierna i Alicante-provinsen visar att norrmän och svenskar  är köpsugna som aldrig förr på Costa Blanca.

I tredje kvartalet var det 295 norrmän som köpte en bostad i Alicante provinsen. Detta är en ökning med 8,4 procent jämfört med samma period föregående år.

Antal svenskar som köpte en bostad var 589. En jätteökning med hela 30,8 procent.

Totalt gjordes 884 köp av svenskar och norrmän, och de flesta i Torrevieja och Orhuela Costa.
 
Hittills i år har priserna på befintliga bostäder ökat med nästan fyra procent medan den på nybyggnationen varit på drygt fyra procent här i regionen.
 

Senaste nytt


Semester 2017
Har du bokat din sommar semester för 2017. Vi har fortfarande några lägenheter och villor lediga under sommaren, men det gäller att vara snabbt ute om ni vill ha de bästa lägena vid stranden eller centralt i staden.

Friday, 7 April, 2017
Läs mer

Bo utomlands mässa
Nästa helg, 18 och 19 februari är det dags för årets första BO UTOMLANDS mässa i Stocholm. Den flyttar i år till Älvsjömässan, där du hittar CasaLasDunas i monter 13 vid ingången till seminariehallen.

Wednesday, 15 February, 2017
Läs mer

Svenska namn i Spanien
Calle, visst är det fantastiskt att så många gator i Spanien är uppkallade efter dig?!

Friday, 3 February, 2017
Läs mer

Prata med experterna
Olika forum och bomässor erbjuder en mängd information om att bo utomlands

Friday, 27 January, 2017
Läs mer